Spring til indhold

Nødserver

MRC Nødserver

Et koncept for firmaer der ikke kan undvære deres server i ret lang tid

Nye servere opbygges og leveres naturligvis så robust og sikkert som muligt. Derefter skal de serviceres og holdes ved lige. Afhængig af hvor gammel ens server er og hvor godt den bliver vedligeholdt vil langt de fleste server køre stabilt i hele deres levetid.
Men er man afhængig af sin server skal man overveje om man kan undvære den og i hvor lang tid man kan det. Er serveren ny nok er der måske tilkaldeservice fra fabrikken på den, men det gælder kun hardwarefejl, ikke softwarefejl, og der går mindst en halv dag, måske endda en til to dage, før hardwaren er repareret.
Softwarefejl er der ikke garanti på, men de løses af os så hurtigt som muligt og med højeste prioritet. Det faktureres pr. medgået tid. Er fejlen simpel kan det tage kort tid og er fejlen kompliceret kan det tage længere tid. Er det en alvorlig fejl kan det betyde en komplet ny installation og indlægning af data fra backup. Det tager en til to dage afhængig af størrelsen af løsningen.

Hvis man er afhængig af sin server, bør man som det mindste lave en nedskreven nødplan, for hvad man gør når serveren ikke kører mere eller er blevet fjernet fra huset. I arbejdet med at skrive denne plan får man således også syn for hvor lang tid man kan klare at være uden sin server, og hvor lang tid der i værste fald kan gå før man er kørende igen hvis man oplever problemer med sin server.

MRC Nødserver konceptet løser en stor del af opgaven med at få et firma op at køre igen så hurtigt som muligt. Meget hurtigere end af de normale veje med brug af tilkaldeservice på hardwaren eller tilkald af os til at fejlfinde på software, og særdeles meget hurtigere end de situationer hvor der skal anskaffes og opsættes en helt ny server.
Konceptet bygger på en teknik der gør at man kan “fryse” en komplet, kørende server inkl. data og gemme det frosne øjebliksbillede på en harddisk. Teknikken kaldes virtualisering. Den frosne server kan vi meget hurtigt starte op på en anden server som er klar til at modtage sådan en frossen server.
Når serveren kører virtualiseret på nødserveren så vil alle programmer, PC’er og printere hos jer se det som at deres gamle server kører fint. I virkeligheden er det indholdet af den gamle server der kører – men den kører på nødserveren som er noget helt andet hardware. Styrken ligger i hurtigheden og fleksibiliteten hvormed man kan etabler en kørende nødserver. Mens I fortsætter driften på nødserveren har I tid, og vi ro, til at få den gamle server eller en helt ny server op at køre igen.

Hvornår er MRC Nødserver et godt valg?

Indbrud

Når serveren ikke kører en mandag morgen fordi serveren ikke er tilstede i huset længere pga. indbrud i weekenden.

Hardware nedbrud

Når serverens hardware går i stykker og man ikke kan få nye dele, og få dem monteret hurtigt. Serverens hardware omfatter bl.a. diske, motherboard, strømforsyning, RAM, CPU, controller, netkort. Desto ældre serveren er, desto sværere kan det være at få nye dele hurtigt.

Software fejl og angreb

Når en hacker eller en virus eller en opdatering har ødelagt serverens software.

Vandskade

Når serveren er ødelagt af vandskade grundet eksempelvis en uventet oversvømmelse eller et sprunget vandrør.

Brand

Når serveren er ødelagt af brand i bygningen. Servere kan tage skade af røg og varme, selv hvis selve ilden ikke når at gøre skade.

Konceptet indebærer

For at det er en succes kræver konceptet

Konceptet indebærer

For at det er en succes kræver konceptet

Hør mere om og få opstartet dit abonnement på vores nødserver konceptet

Udfyld kontaktformularen her eller kontakt os på tlf. 96 32 45 00 eller salg@mrc.dk

    Til top