Spring til indhold

Vores telefoner er desværre nede i øjeblikket! Kontakt os i stedet via mail.

Rengøring af computere

Inden du påbegynder rengøring

Ved rengøring af din computer er der tre vigtige ting du skal undgå:

  1. Det kan gøre skade hvis du bruger for meget vand eller andre væsker. Vi anbefaler derfor at undgå dette hvis muligt.
  2. Aldrig anvend en støvsuger da denne skaber statisk elektricitet.
  3. Sluk din computer og tag strømstikket ud – også gerne batteriet hvis dette er muligt.

Dette skal du bruge

Rengøring af computerens skærm

En computerskærm bliver hurtigt fyldt med fedtede fingre. Dette er nemt og hurtigt at fjerne! Husk blot, at skærmen er yderst følsom og skal derfor behandles nænsomt. Vi anbefaler følgende rengøring af din skærm:

Rengøring af tastaturet på din laptop

Ligesom computerskærmen, kan tastaturet hurtigt blive beskidt. Ved rengøring af tastaturet er det dog endnu vigtigere at passe på med brugen af væsker, da tastaturet i din laptop er en direkte del af computeren. Du risikerer at ødelægge computeren med én enkelt dråbe ned i tastaturet. Her er derfor en guide til rengøring af dit tastatur:

Rensning af computerens blæser

Du har måske oplevet at din computer hurtigt bliver varm. Dette kan være tegn på, at der er ophobet støv i eller omkring computerens blæser. Ophobning af støvet resultere i, at temperaturen på computerens komponenter ikke kan holdes nede – hvortil ydeevnen forringes. Her er derfor et trick til, at rengøre din blæser:

Rengøring af større flader på din computer

Større flader som eksempelvis computerens låg eller bund, kan du roligt tørre af med en fugtig mikrofiberklud. Undgå dog at lægge for hårdt tryk på samt væske der løber ned i computeren.

Rengøring af USB-porte samt andre indgange

Det er uundgåeligt at der samles støv i eksempelvis indgangen til ladestikket eller USB-porte. Disse kan du rengøre ved forsigtigt at blæse luft med en dåse med komprimeret luft.

Tips til at holde din computer ren

Til top