Spring til indhold

Vores telefoner er desværre nede i øjeblikket! Kontakt os i stedet via mail.

5 tips til nemt at gøre din computer hurtigere

Indlægsbillede

#1 Rengør din computer

Rengøring af din computer er afgørende for, at din computer kan køre optimalt. Det kræver nemlig konstant køling af din computer. Denne konstante køling resultere i, at computeren konstant eksponeres for støv, hvilket betyder, at der over en længere periode ophobe sig i større mængder støv i computeren - hvilket kan reducere ydeevnen. Vi anbefaler derfor at rengøre computeren med jævne mellemrum, ca. hver 3-4 måned.

#2 Slet programmer korrekt

Det er vigtigt at slette programmerne korrekt, for at sikre at computeren ikke bliver langsom. I Windows kan du nemt afinstallere et program korrekt, dette gøres ved at tilgå følgende kliksekvens:

Startmenu > Kontrolpanel > Programmer > Fjern et program

Under 'Fjern et program' kan du fjerne de ønskede programmer. Vi råder dig dog til, kun at slette programmer du ved hvad er. På den måde undgår du at risikere, at slette programmer som er afgørende for driften af computeren.

#3 Opbevar store filmængder på en ekstern harddisk

Det er uundgåeligt, at den harddisk du har dit styresystem på (Windows), vil blive langsommere, jo mere du fylder på den. Du kan derfor øge din computers hastighed betydeligt, hvis du opbevarer billede- og videofiler på en ekstern harddisk. På den måde er det muligt at bibeholde hastigheden på din computer. Ydermere sikre du vigtigt materiale, hvis din computer skulle få problemer.

#4 Installer antivirus- samt antimalware programmer

De fleste har et antivirusprogram hvorimod mange undlader et antimalware program. Antimalware omhandler de nyere og farligere former for trusler. Disse programmer beskytter aggressivt dine enheder mod nyeste trusler. Vi anbefaler derfor at installere antivirus- samt antimalware programmer.

#5 Geninstaller

En installation vil løbende blive langsommere, hvilket betyder at din computer uundgåeligt vil blive langsommere med tiden. Dette er resultatet af normal brug af din computer. Vi anbefaler derfor, at du 1 gang om året laver en geninstallation/formatering af computeren.

Til top